Tanis benimle KTO groep Turkse vrouwen in Hengelo 31 mei 2016

Tanis benimle KTO groep Turkse vrouwen in Hengelo 31 mei 2016

31-05-2016 Wat een dag vandaag. Ik geef maandelijks in verschillende settings 3 a 4 presentaties over verslaving en stigma. Elke keer vind ik het weer spannend om mijn verhaal te vertellen. Soms gaat het mij goed af en soms valt het tegen voor mijn gevoel. Mijn verhaal raakt mensen die naar mij luisteren en soms ook mij zelf. Vandaag heeft de tweede presentatie van het project Tanis-Benimle plaats gevonden . Deze was bedoeld voor een groep Turkse vrouwen in het buurtcentrum de jeugd locatie Berflo es.

Wat deze dag voor mij zo bijzonder maakt is dat ik vandaag voor 20 Turkse dames een presentatie met de Stigmajas mocht geven. Bij binnenkomst was er meteen een klik en ik voelde mij thuis. Er werd gesproken over ditjes en datjes. Ineens kwam een auto aangereden en het raam ging open. De man van een van deze vrouwen kwam eten brengen. Een andere man bracht weer groente die hij uit zijn tuin had geplukt. Af en toe werd ik gevraagd wie mijn ouders zijn en waar ik vandaan kom. En hoe oud ik was en wat ik voor werk doe. Iedereen ging met respect met elkaar om.

Toen mocht ik met mijn presentatie beginnen. Zoals altijd vraag ik het publiek om mij te helpen tijdens mijn presentatie. Ook hier stond het publiek ervoor open om de stickers en de gewichten tijdens mijn verhaal op mij te plakken. Ook had ik gevraagd of er foto’s gemaakt mochten worden. Dit was ook geen probleem. De dames konden ook een prijs winnen als zij mijn vraag goed beantwoorden. Een keer begonnen met mijn verhaal merkte ik dat er iets gebeurde in mij het was anders dan normaal. Ik kan het gevoel niet beschrijven. Heel bijzonder in ieder geval.

Ineens was het stil. Ik zag dat een paar dames huilden en ook ik zelf voelde dat de tranen langs mijn wangen liepen. Het mocht er zijn! Dit waren tranen van geluk en trots. Het was fijn en mocht er zijn. Na een paar zakdoekjes was de presentatie afgelopen. Ik kreeg heel veel vragen en complimenten over mijn verhaal. Toen was het tijd voor het cadeautje. Ik heb op het laatste moment besloten om geen vraag te stellen. Ik heb 20 briefjes gemaakt . Op een briefje was een kruisje en wie dit briefje kreeg mocht het cadeautje hebben. Het liefst had ik hun allen een cadeau willen geven maar helaas kon dat niet. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik vandaag bij deze dames mocht aanschuiven en mijn verhaal mocht vertellen! Het heeft mij ontzettend goed gedaan!! Ook wil ik degenen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.
Het was de laste KTO bijeenkomst van dit seizoen. Deze middagen worden mogelijk gemaakt door Scala en wijkkracht.
Het project Tanis-Benimle wordt gefinancierd door Samen Sterk zonder Stigma en de Socialrun.

SSZS logo_2 groenLogo Socialrun totaal met tagline

Reageren is niet mogelijk.