25/12/2016 Presentatie stigmajas Ayasofia Moskee – Hengelo

25/12/2016 Presentatie stigmajas Ayasofia Moskee – Hengelo

In de Ayasofya moskee in Hengelo hebben vanmiddag verschillende activiteiten plaats gevonden. Voor klein en groot, jong en oud, man en vrouw echt voor iedereen was er iets te beleven. Een van de activiteiten was mijn presentatie met de stigmajas vanuit mijn project Tanis-Benimle. Hier kon iedereen aan deelnemen.

De opkomst was behoorlijk groot! Tijdens de presentatie werd er stilgestaan bij gedachten die wij hebben als wij aan iemand denken die een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft. Nadat wij even erbij stilgestaan hebben, heb ik mijn persoonlijk herstelverhaal verteld. Tijdens het verhaal mochten mensen naar voren lopen en de labels met vooroordelen, stigma’s en zelf-stigma’s die ik vooraf had uitgedeeld, op mijn jas plakken. Mensen reageerden heel positief op mijn verhaal. Ik krijg heel veel vragen over wat mensen kunnen doen om te voorkomen dat hun kinderen niet aan drugs beginnen of hoe je mensen die verslaafd zijn het beste kan helpen. Hoe je kan zien of erachter kan komen wanneer iemand drugs gebruikt en nog veel meer vragen. Na afloop van de presentatie werd er nog samen lekker gegeten en en gedronken. Het was een geslaagde middag!

Reageren is niet mogelijk.