24/5/2017 Presentatie Moskee Leerdam

24/5/2017 Presentatie Moskee Leerdam

Gisteren heb ik een presentatie gegeven met mijn Stigmajas voor een groep Turkse ouders en kinderen in de Anadolu Moskee in Leerdam. Dit was op initiatief van Tulin Yagmur (van Kaan Project & Advies) die ik vorig jaar heb ontmoet tijdens het Te Gek Festival en in samenwerking met o.a. Jeugd en jongerenwerk in Leerdam. Het is belangrijk om het over alcohol- en drugsgebruik te hebben in de Turkse gemeenschap  omdat het soms moeilijk is om dat bespreekbaar te maken. Het is goed dat ouders er met hun kinderen over praten. Er waren heel veel vragen en men was blij dat ik er was om mijn verhaal te delen. Er werd enthousiast geplakt op mijn Stigmajas en men begreep hoe stigma’s en schaamte een verslaving in stand kunnen houden. Ik hoop dat ik met mijn presentatie een bijdrage heb kunnen leveren aan meer begrip en openheid over dit thema.

   

 

Reageren is niet mogelijk.