3/9/2017 Symposium Mixed Matters over suïcide in Den Haag

3/9/2017 Symposium Mixed Matters over suïcide in Den Haag

Op zondag 3 september a.s. organiseerde Mixed Matters voor de tweede keer het symposium InsideOut over het omgaan met èn voorkomen van depressie en suïcide binnen de gezondheidszorg op het gebied van culturele diversiteit. Het vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Ik ben er trots op dat ik evenals vorig jaar één van de sprekers was tijdens dit baanbrekende symposium waar open en eerlijk werd gepraat over suïcide binnen diverse culturen. Ik heb mijn levensverhaal geschetst en heb hierbij ook stilgestaan bij gedachten over zelfmoord. Dit speelt namelijk ook vaak een rol bij mensen met een verslaving, net als depressie en hooggevoeligheid. Ik heb die dag voor het eerst mijn mystery guest meegenomen die ik al bijna mijn hele leven ken, namelijk Tabu de roze olifant. Hij is diegene over wie gezwegen wordt, terwijl iedereen hem ziet. En dit maakt het juist vaak zo moeilijk voor mensen, dat er niet over gesproken kan worden. Of het nu gaat om psychische problemen, verslaving, seksuele geaardheid, zelfmoordgedachten etc, je moet erover kunnen praten. En dat hebben we op deze bijzondere dag zeker gedaan.

Vele aanwezigen wilden dolgraag met Tabu de roze olifant op de foto. Je ziet de foto’s op zijn Facebookpagina. Meer foto’s van het symposium vind je op de Facebookpagina van Mixed Matters.

 
Foto’s met dank aan Mixed Matters

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.