10/10/2017 Presentatie op Assink Lyceum Haaksbergen

10/10/2017 Presentatie op Assink Lyceum Haaksbergen

Dinsdag 10 oktober was ik te gast op Het Assink Lyceum, locatie Van Brakelstraat in Haaksbergen. Met veel plezier heb ik voor  tweedejaars basis/kader leerlingen een presentatie verzorgd met mijn stigmajas. Frank Kuipers, mentor en teamspecialist van Het Assink Lyceum schreef er in samenwerking met de leerlingen een lovend stukje over:

“In verband met een project bij ons op school “drank en drugs” hebben we Ahmet uitgenodigd op het Assink Lyceum locatie Van Brakelstraat. Ahmet heeft een open/ vriendelijke houding en vertelt rustig het verhaal vanuit zijn eigen ervaringen. Naar mijn mening is dit de beste manier om leerlingen te informeren/waarschuwen.                        

We hebben vaker voorlichting gehad maar dat blijft dan een algemeen verhaal over de gevaren van drugs/alcohol. Ahmet’s verhaal was goed te volgen voor onze tweedejaars basis/kader leerlingen en kwam ook echt binnen.

Leerlingen vonden het namelijk indrukwekkend om te horen hoe drugs ervoor kunnen zorgen dat je alles kwijt kan raken, van je werk tot je relatie en uiteindelijk zelfs het contact met je eigen kinderen. Ahmet gaf ook aan dat er na een absoluut dieptepunt ook weer een weg omhoog is. Met hulp van familie en de juiste begeleiding was er een moment in het leven van Ahmet waarop het gelukkig weer beter ging. Het ging zo goed zelfs dat Ahmet een opleiding ging volgen om zijn ervaringen te kunnen delen met andere personen. In die hoedanigheid hebben we Ahmet bij ons op school uitgenodigd. 

De inbreng van de leerlingen was groot, dit kwam ook mede omdat de Ahmet een hele veilige sfeer creëerde. Wanneer een leerling iets vertelde bedankte hij hen uitgebreid voor de inbreng en openheid. Toen Ahmet aankwam met de ‘lastjas’ kon je zien dat de leerlingen geactiveerd werden.  Leerlingen wilden meteen naar voren lopen om labels te plakken op de jas. Het verhaal erachter “dat het voelt als een last” die je meedraagt was meteen helder bij de leerlingen, dit ook omdat er een koppeling werd gemaakt met pesten op school.

We willen Ahmet nogmaals bedanken voor zijn vakkundige manier van werken en zijn openheid naar onze leerlingen. We zouden heel graag contact houden en Ahmet Türkmen vaker zien binnen onze schoolorganisatie”. 

 
Foto’s met dank aan Assink Lyceum

 

Reageren is niet mogelijk.