1/11/17 Presentatie apothekersassistenten ROC van Twente in Hengelo

1/11/17 Presentatie apothekersassistenten ROC van Twente in Hengelo

Op 1 november was ik namens Tactus Verslavingszorg / Intact Herstel en Zelfhulp gastspreker op het ROC van Twente voor eerstejaars studenten van de opleiding voor apothekersassistenten. Twee docenten schreven een stukje over mijn gastles met de stigmajas, waarvoor mijn dank! 

Docent Irma schreef: “Dank voor het delen van je levenservaring met verslaving. Je verhaal heeft veel indruk gemaakt. Voor veel studenten een geheel andere kijk op de persoonlijke kant van een verslaafde. Bovendien kunnen de toekomstige apothekersassistenten ook verslaafden aan de balie in de apotheek krijgen en hopelijk zullen zij aan deze leerzame ervaring terugdenken.”

Docent Angelique: “Wij (studenten en docenten) vonden het een indrukwekkend verhaal. Toen we dit in de klas hebben nabesproken kwam vooral naar voren dat “de jas” en het moment waarop Ahmet alle stigma’s rondom verslaving hardop ging benoemen hard binnenkwam bij de studenten. Later liet hij de binnenkant van de “jas” zien om te tonen dat er ook een mens achter de verslaafde zit. De studenten vertelden dat ze er emotioneel van werden. Ze vonden het zo zielig voor hem. Ahmet heeft een grote indruk achtergelaten op onze studenten. In hun leergang richting het vak apothekersassistent en in de latere uitoefening als professional zullen ze dit zeker meenemen als ze een verslaafde of ex-verslaafde aan hun balie krijgen. Dankjewel Ahmet voor je bijzonder inspirerende verhaal!”

Reageren is niet mogelijk.