22/12/17 Presentatie Milli Görüs Moskee Deventer

22/12/17 Presentatie Milli Görüs Moskee Deventer

Samen met Tabu de roze olifant en mijn Stigmajas was ik vrijdagavond 22 december te gast in de Milli Görüs Moskee in Deventer. Ik was daar op uitnodiging van Burak jongeren (MGT Deventer) die een thema-avond hadden georganiseerd genaamd ‘Ready for a Change’ over verslaving.

Een bezoeker van deze bijzondere avond schreef er het volgende over:
“Op 22 december heeft er een mooie themabijeenkomst plaatsgevonden, waarbij wij werden meegenomen in het verhaal van Ahmet Türkmen. De bijeenkomst begon met een interactie, waarbij deelnemers hun eerste gedachte over ‘verslaving’ mochten opschrijven. Zo kwamen termen voor als: probleem, copingmechanisme, zingeving en jeugd.

Terwijl Ahmet Türkmen zijn eigen verhaal vertelde, raakte hij verschillende luisteraars die hun eigen jeugd voor zich zagen. Emoties als herkenning, medelijden en erbarmen kwamen naar voren. De jas waarop vooroordelen en stigma’s waren geplakt, maakte goed visueel wat voor een last een verslaafde naast zijn verslaving elke dag met zich mee moet dragen.
Een belangrijke boodschap die tijdens deze bijeenkomst naar voren kwam was: ‘Luister naar de persoon tegenover je. Voorkom dat je je alleen gaat focussen op het uiterlijk (de verslaving) en snel oplossingen gaat aandragen.
De bijeenkomst heb ik als een verrijking ervaren, waarin vele nuttige kennis is gedeeld die wij in ons leven kunnen toepassen.’
 
 
Ook de organisatie zelf (Burak Jongeren) schreef een stuk over de avond in het Turks:

“Deventer Belediyesi ve Tactus ile birlikte 22 Aralık günü ortaklaşa icra etmiş olduğumuz “Ready for a change” (Değişime hazırım) isimli madde bağımlılığı ile alakalı programımız çok verimli geçti.

Programın misafir konuşmacısı Sayın Ahmet Türkmen hayatının bir kısmında yaşamış olduğu zorlukların vermiş olduğu konu ile alakalı acı tecrübelerini bizlere aktardı. Bu program sayesinde bizler bu güne kadar madde bağımlısı insanlara olan ön yargılarımızı fark ettik ve bakış açımızı değiştirdik.

Bu programda bize desteğini esirgemeyen Deventer Belediyesine, Tactuse, Ahmet Türkmen’e ve katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz.

Millî Görüş Deventer Gençlik Teşkilâtı – Burak Jongeren
 

 

Eén gedachte over “22/12/17 Presentatie Milli Görüs Moskee Deventer

  1. Beste Ahmet Turkmen,

    Wat een mooi verhaal heb je verteld waar veel mensen, jongeren ervan konden leren. Eigenlijk heel sneu dat je dit hebt mee gemaakt, maar het maakt je wel een persoon wie je nu bent.
    Waar je mij egt te denken hebt gezet is dat je zei, je moet ook aan jezelf denken. Niet altijd aan andere want dat gaat ten koste van je zelf soms. Ga zo door en geniet van je kinderen:)

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.