2 juni 2018 In gesprek over psychische gezondheid tijdens gezondheidsfestival Muiden

2 juni 2018 In gesprek over psychische gezondheid tijdens gezondheidsfestival Muiden

Op 2 juni jl. werd er op initiatief van Versa Wijkteam Muiden een feestelijk gezondheidsfestival georganiseerd voor jong en oud. Het festival stond geheel in het teken van positieve gezondheid. Het doel was om een bredere kijk op gezondheid te bieden, waarbij niet de ziekte centraal staat maar de mens zelf. Het gaat om veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt. GGD Gooi en Vechtstreek stond er ook met een stand en besteedde aandacht aan Hey het is oké, een landelijke campagne van het ministerie van VWS. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen. Om meer aandacht te vragen voor de mentale gezondheid is deze campagne van start gegaan. De campagne richt zich zowel op mensen die te kampen hebben met psychische problemen als op hun omgeving. Want praten over psychische problemen kan erger voorkomen, zoals we weten.

Tijdens het gezondheidsfestival in Muiden was hier aandacht voor samen met ambassadeurs van Samen Sterk Zonder Stigma ging de GGD met bezoekers in gesprek over psychische gezondheid. Zo ben ik afgelopen zaterdag met veel mensen in gesprek gegaan over psychische gezondheid en verslaving. Ik had mijn Stigmajas bij me om ook het onderwerp vooroordelen en stigma’s bespreekbaar te maken. Al met al een hele intensieve en waardevolle dag!

Reageren is niet mogelijk.